Belleginizi Guclendirin


Arkadaşlarınız hangi hocadan ders aldığınızı sorduğunda duraklıyorsanız, dersin olduğu sınıfın yerini unutuyorsanız bu yazı tam size göre. Bellek konusunda dünyaca tanınmış otoritelerden biri olan Dr. Aaron P. Nelson’ın kaleme aldığı “Belleğinizi Nasıl Güçlendirirsiniz?” adlı kitap, belleğin nasıl çalıştığını, bellek kaybı problemlerini, bunun nedenlerini ve tedavi şekillerini anlatıyor. Kitaba göre basit önlemlerle bellek zayıflamasına karşı mücadele edebilir, konsantre olma, bilgiyi belleğe alma ve daha sonra hatırlama yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Kitaptan bazı yöntemler...

Belleğinizi güçlendirmek için;

Oturmayın, düzenli egzersiz yapın
Takviye olarak vitamin alın
İnsan içine karışın
Mutfağınızı sağlıklı yiyeceklerle donatın
Uykunuza dikkat edin
Mutlaka yeni şeyler öğrenin
En küçük şeyi dert etmeyip, stresi yönetin
Lütfen hayata bağlanın
Laçkalıktan kurtulun, düşüncelerinizi ve hayatınızı organize edin.
Etkili önlemlerle beyninizi darbelerden koruyun.
Kesinlikle başarabilirsiniz! Pozitif tutumunuzu sürdürün.
Uyku
Geceleri iyi uyuyamayan kişiler rahat uyuyanlara göre unutkanlığa daha eğilimlidir. Bellek pekişmesi için iyi bir gece uykusu temeldir. Belleği korumaya yeten uyku süresi ise altı saattir. Çünkü uyku stres hormonlarını düşürme etkisiyle zaten belleğe dolaylı yoldan fayda sağlıyor.

Diyet ve beslenme
Okuduklarınızın aksine belleğinizi güçlendirecek sihirli bir “beyin besini” yoktur. Ama kalitesiz bir diyet belleğinize zarar verebilir. Ayrıca bellek kaybını önleyecek sağlıklı yiyecekler ve besin maddeleri bulunuyor. Bunları şöyle sıralayabiliriz;

B vitamini
Folik asit, B6, B12 vitaminleri vücutta doğal olarak üretilmez bu yüzden yiyeceklerden ve tamamlayıcılardan sağlanmalıdır. Bu vitaminler şu yiyeceklerde bulunur: Karaciğer, tahıl ürünleri, pirinç, fındık türü sert kabuklu yemişler, süt, yumurta, et, balık, meyveler, yeşil sebzeler.

İyi yağlar, kötü yağlar
Beynimiz, doymuş yağlardan (ette ve süt ürünlerinde bulunur) ve trans yağlardan kötü etkilenebilir. Ama beynimiz fındık türü sert kabuklu yemişlerden, birçok bitkisel yağdan ve balık yağından gelen doymamış yağlarla güçlenebilir.

Antioksidanlar
Antioksidanlar yani C, E vitaminleri ve beta-karoten zararlı molekülleri etkisiz bırakır. Bu yüzden antioksidanlar bellek kaybına karşı koruma sağlayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Green Card

Vodafone 4.5G 1 Ay Ücretsiz

Htc Ve Valve Yapımı Sanal Gözlük