Microsoft Security Essentials (Morro) Internete Sizdi

Uzunca bir süredir Microsoft'un bir Anti-Virus programı (Morro kod adlı) çıkartacağı konuşuluyordu. Son dönemlerde internete sızan özel sürümleriyle bir klasik haline gelenMicrosoft'un, Anti-Virus yazılımı da internete sızdı. İlk görüntüler burada.


Yazılımın kod adını kullanmaya artık gerek yok çünkü Microsoft Security Essentials ismiyle değiştirildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Microsoft çalışanları tarafından test edilen yazılımın deneme sürümü, Microsoft’a yakın bazı kaynakların söylediğine göre Eylül ayında hazır olacak.

Ekran görüntülerinden gördüğümüz kadarıyla yayınlanan bu yazılım Kaspersky, Symantec,McAfee gibi firmaların sunduğu bütün bir güvenlik koruması değil de temel bir Anti-Virus koruması sağlayacak. Microsoft’un güvenlik hizmeti konusunda ne kadar başarılı olacağını merakla bekliyoruz, aslında düşündüğümüz zaman Microsoft işletim sistemiyle bir güvenlik duvarı hizmeti(!) sunuyor buna ek olarak Windows Defender ile Anti-Spyware koruması(!) sağlıyor ve yayınladığı Anti-Malware uygulamasını da düşünecek olursak seti tamamlamaya çalışıyor diyebiliriz.

Birçok kişi internete sızan bu sürümü bulup test etmeye başladı bile, denemek isteyenleri dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyaralım. Sonraki sayfalarda da yazılımın bazı ekran görüntülerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Green Card

Vodafone 4.5G 1 Ay Ücretsiz

Htc Ve Valve Yapımı Sanal Gözlük