Google Arama Motoru Optimizasyon Rehberini Yayinladi

Sitemizin belli başlı trafik kaynakları: yönlendirme siteleri, RSS aboneleri, doğrudan trafik ve arama motorları olarak sayılabilir. Bence en büyük kaynak kesinlikle: “arama motorları”. Yazdığımız yazıların daha çok kişi tarafından okunmasını kim istemez ki. Peki doğru kişiye ulaşmak için ne yapıyoruz. Aslında biz hiç bir şey yapmasak bile Google bizim yerimize sürekli bir seyler yapıyor. Hatta öyle ki arama sonuçlarında en iyiyi yakalayabilmek adına anlık yüzlerce test uygulanıyormuş. Bu bilgi 2009 Google İnternet Reklamcılığı Seminerin’de bahsedilmişti.

Biz konumuza geri dönelim. Arama motorlarının sitemizde ki içeriği daha iyi algılaması için uygulanması gereken bazı kurallar var. Bu kurallara SEO (seo search engine optimization) teknikleri deniyor. Yani sitenizi sadece Google’ın sizi anlamasına bırakmak yerine, sizde bir kaç ufak detayla yardımcı olabilirsiniz.

Benim SEO teknikleri konusunda uzman olmadığımı bilmenizde fayda var. Burada size şunu yapın, bunu ayarlayın demekte istemiyorum. Bildiğim bir şey varsa wordpress için “All in one Seo Pack” eklentisini kurabilir, veya en doğru ağızdan yapılması gereken SEO teknikleri için Google’a sorabilirsiniz.

Google daha önce resmi sitesinden bu teknikleri duyurmuştu. Üstelik pdf halindeki birde kitapçık yayınlamıştı. Fakat ne yazık ki site ve kitapçık daha düne kadar İngilizce’ydi. Neyse ki artık ingilizce ile arası sıkıntılı olan arkadaşlar Google’ın yayınlamış olduğu Türkçe kitapçığı indirebilirler. Benden webmaster arkadaşlar için küçük bir tavsiye; Google’ın resmi sitesine ara sıra uğramayı unutmasınlar. Bol trafikli günler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Green Card

Vodafone 4.5G 1 Ay Ücretsiz

Htc Ve Valve Yapımı Sanal Gözlük